Akademik KariyerKariyer YönetimiLaboratuvar Yönetimi

Akademik Süreçlerinizi Kolaylaştıracak Faydalı Uygulamalar

Bu blog yazımda sizlere, yüksek lisans sürecimde ve özel sektör ile akademideki uzun yıllarım boyunca işimi düzenlemek ve kolaylaştırmak için sıklıkla kullandığım uygulamalardan bahsetmek istiyorum. Dijital dünya her geçen gün işimizi daha da kolaylaştıracak uygulamalar sunuyor. Ancak bazı zamanlarda bu uygulamaları bulmak ve sıraya koymak oldukça zor olabilir. Özellikle çok fazla seçeneğin olduğu uygulamalarda hangisinin sizin için en iyisi olduğunu belirlemek çok daha zahmetli olabilir.

İşte özellikle faydalı ve kullanışlı bulduğum uygulamalar ve kısa açıklamaları şöyle:

Mendeley/Zotero:

  • Mendeley ve Zotero, akademik makaleleri biriktirme, referans ekleme ve bibliyografya oluşturma için kullanılan referans yönetim yazılımlarıdır. Araştırma sürecinde kaynakları organize eder ve alıntıları kolaylaştırır.

Researcher:

  • Researcher, kullanıcıların araştırma alanlarındaki en yeni makaleleri ve dergileri takip etmelerine yardımcı olan bir uygulamadır. Araştırma makalelerini kolayca bulup takip etmeyi sağlar.

Google Keep:

  • Google Keep, notlar almanıza, listeler oluşturmanıza ve günlük programınızı düzenlemenize olanak tanıyan bir not alma uygulamasıdır. Hızlı ve basit bir arayüz sunar.

Paperity:

  • Paperity, kullanıcıların ücretsiz olarak erişebileceği bilimsel dergi ve makaleleri bulmalarını sağlayan bir platformdur. Akademik kaynaklara ücretsiz erişim sağlar.

Cam Scanner:

  • Cam Scanner, belgeleri tarayarak PDF formatında kaydetmenize olanak tanıyan bir uygulamadır. Mobil cihazınızı taşınabilir bir tarayıcıya dönüştürür ve yüksek kaliteli taramalar yapar.

Notion:

  • Notion, notlar, yapılacaklar listeleri, projeler ve veri tabanları gibi bilgileri tek bir yerde organize etmenizi sağlayan çok yönlü bir organizasyon ve verimlilik aracıdır.

Curiosity:

  • Curiosity, bilimsel konularda yeni gelişmeleri ve ilginç bilgileri takip etmenizi sağlayan bir uygulamadır. Detaylı video ve yazı içeriklerine erişim sağlar.

Pocket:

  • Pocket, internette bulduğunuz ve daha sonra okumak istediğiniz içerikleri kaydetmenizi ve bu içeriklere çevrimdışı olarak da erişmenizi sağlayan bir uygulamadır.

Orhan ÇAKAN

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden 2009 yılında mezun oldu. Sakarya Üniversitesi Kalite Yönetimi Yüksek Lisans ve Medipol Üniversitesi Biyokimya Yüksek Lisans Mezunu. Sırasıyla; Abdi İbrahim İlaç Hammadde Kalite Kontrol Analisti, World Medicine İlaç Analitik Metot Geliştirme ve Validasyon Uzmanı, İstanbul Medipol Üniversitesi REMER Proteomik Laboratuvarında Araştırmacı Kimyager ve Türkiye Gübre Fabrikaları Ar-Ge Merkezinde Araştırmacı Biyokimyager olarak çalıştı. JLU Giessen Üniversitesi Farmakoloji ve Toksikoloji Laboratuvarında Araştırmacı Kimyager olarak çalıştı. Şu an kurucusu olduğu Lab Akademi'de Eğitim ve Danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.