Haberler

TÜBİTAK 2213 Yurt Dışı Doktora Burs Programı Açıldı

Tübitak 2213 Yurt dışı doktora programı açıklandı. Bu programın amacı; üniversite mezunlarının eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmeleri kaydıyla yurt dışında lisansüstü eğitim almalarına destek sağlamaktır. Program kapsamında, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlar ve buna bağlı olarak Yönetim Kurulu’nun belirlediği alanlarda yurt dışında doktora yapmak isteyen öğrencilere yurt dışındaki bir doktora programına kayıt yaptırmış olmaları şartıyla burs verilir.

Program kapsamında aşağıdaki alanlarda, yurt dışında doktora eğitimi almak isteyenlere eğitim burs ve desteği sağlanmaktadır.
1. Bilgi Güvenliği
2. Biyoenerji
3. Blok Zincir Teknolojileri
4. Bulut Bilişim
5. Eklemeli (Additive) İmalat
6. Enerji Depolama Teknolojileri
7. Enerji Verimliliği
8. Geniş bant Teknolojileri (Kablolu/Kablosuz İletişim Teknolojileri, IP teknolojileri)
9. Güneş Enerjisi
10. Kömür Teknolojileri
11. Kuantum Teknolojileri
12. Mikro/Nano/Opto-Elektromekanik Sistemler
13. Nesnelerin İnterneti
14. Robotik, Mekatronik ve Otomasyon
15. Rüzgâr Enerjisi
16. Tarım ve Hayvan Biyoteknolojisi
17. Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi

Destek Kapsamı
2213-A Yurt dışı Doktora Burs Programına, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlar ile buna bağlı olarak Yönetim Kurulu’nun belirlediği alanlarda doktora öğrenimi yapmayı amaçlayan adaylar başvurabilir.
Bu programa başvuracak bursiyer adaylarının,
• Lisans öğrenimlerinde son sınıfa geçmiş
• Lisans öğrenimini tamamlamış
• Bir lisansüstü programına kayıtlı
• Bir lisansüstü programını tamamlamışolması gerekir.

Bu program kapsamında bursiyerlere;

Yol,

Aylık yaşam gideri,

Öğrenim harçları,

Sağlık sigorası,

desteği verilmektedir.

Detaylar için tıklayınız.

Orhan ÇAKAN

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden 2009 yılında mezun oldu. Sakarya Üniversitesi Kalite Yönetimi Yüksek Lisans ve Medipol Üniversitesi Biyokimya Yüksek Lisans Mezunu. Sırasıyla; Abdi İbrahim İlaç Hammadde Kalite Kontrol Analisti, World Medicine İlaç Analitik Metot Geliştirme ve Validasyon Uzmanı, İstanbul Medipol Üniversitesi REMER Proteomik Laboratuvarında Araştırmacı Kimyager ve Türkiye Gübre Fabrikaları Ar-Ge Merkezinde Araştırmacı Biyokimyager olarak çalıştı. JLU Giessen Üniversitesi Farmakoloji ve Toksikoloji Laboratuvarında Araştırmacı Kimyager olarak çalıştı. Şu an kurucusu olduğu Lab Akademi'de Eğitim ve Danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.