Laboratuvar Güvenliği

Laboratuvar Ortamında Kimyasal Şişeleri Nasıl Taşınmalı…?

Çoğumuz buna günlük analiz teleşesiyle dikkat etmeyiz. Anlık koşuşturma sırasında bir kaç saniye kazanmak adına bu yanlışa düşeriz. İşte o an bizim ve çevremizdekilerin felaketi olabilir.

Kimyasallarla çalışmak her zaman üstün dikkat ve konsantrasyon gerektirir. Yazımın başında sorduğum sorunun cevabı ise oldukça önemlidir….

Yıllar önce benzer bir dikkatsizlik sonucu ciddi bir kazaya şahit oldum. Konsantre asit şişesinin bu tür bir dikkatsizlikle laboratuvarda kırıldığı ve saatlerce kimsenin yanına yaklaşamadığı bir kazaydı bu. Temizlik için ise özel ekipmanlar kullanıldı. Burada yapılan dikkatsizliğin kişiye ve çalışma arkadaşlarına vermiş olduğu zarar kadar, şirkete de zararı vardı. Maddi zarar bir türlü telafi edilebilir, ancak sağlığınıza gelecek zararın telafisi her zaman daha zordur, kimi zamanda imkansız…

Hangi açıdan bakarsanız bakın bir kaç saniye kazanmak yerine sağlığınızı veya en iyi senaryo ile saatlerinizi size kaybettirecek bu tür yanlışlardan kaçının…

Kazasız ve mutlu çalışmalar dilerim…

 

Orhan ÇAKAN

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden 2009 yılında mezun oldu. Sakarya Üniversitesi Kalite Yönetimi Yüksek Lisans ve Medipol Üniversitesi Biyokimya Yüksek Lisans Mezunu. Sırasıyla; Abdi İbrahim İlaç Hammadde Kalite Kontrol Analisti, World Medicine İlaç Analitik Metot Geliştirme ve Validasyon Uzmanı, İstanbul Medipol Üniversitesi REMER Proteomik Laboratuvarında Araştırmacı Kimyager ve Türkiye Gübre Fabrikaları Ar-Ge Merkezinde Araştırmacı Biyokimyager olarak çalıştı. JLU Giessen Üniversitesi Farmakoloji ve Toksikoloji Laboratuvarında Araştırmacı Kimyager olarak çalıştı. Şu an kurucusu olduğu Lab Akademi'de Eğitim ve Danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.